Top 5 motive să participați la schimbul Gărzii Cetății

Spectacolul pus în scenă la principalele porți ale Cetății Alba Iulia este un moment care bucură locuitorii şi turiștii, căci reconstituie atmosfera de odinioară.

Mai jos, un Top 5 motive pentru care merită să participați la schimbul Gărzii Cetății:

Este un spectacol unic în țară, menit să aducă viaţă între zidurile celei mai mari cetăți din România, Cetatea Alba Carolina.

Aveți ocazia să vedeți cum se schimbă garda la porțile celei mai mari fortificaţii din România. La  fel ca la Palatul Buckingham, soldații participă cu stricteţe la schimbul de garda, la 12 fix.

Veți simți atmosfera din  vremurile în care Cetatea era controlată de armata austriacă (1687-1867). Garda austriacă a Cetății are trei corpuri de artilerie, de infanterie și de cavalerie. Militarii sunt echipați în uniforme realizate după modelul celor purtate de armata imperială.

Participați la o lecție de istorie vie. Soldații pornesc de la Traseul celor 3 Fortificații  și fac o prima oprire la Poarta a IV-a. De aici, garda urmată de corpul de cavalerie pornește spre Poarta a III-a a Cetăţii, în aplauzele turiştilor impresionaţi de ceea ce văd.

Spectacolul duce mai departe tradiția schimbului de gardă în Cetatea Alba Iulia, fortificație care s-a distins în peisajul urban al Transilvaniei prin numeroase parade şi ceremonii militare.

Schimbul de Gardă asigură cadrul perfect pentru instantanee numai bune de pus la portofoliu.

Program spectacole Garda Cetății vara 2021: miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică, la 12 fix.

Sursa foto: Ionuț Văidean