Turul Cetatii Alba Carolina

De mai bine de 8 ani  vă întâmpinăm  în Cetatea Alba Carolina cu cele mai bune oferte. Nu ezitați sa ne contactați telefonic pentru stabilirea unei programări !

 

  turGeneral

TURUL CETĂȚII  ALBA CAROLINAVIZITA CU GHID        

 

                 Hai cu noi  într-o  fantastică incursiune în istoria celei mai mari cetăți din România!
         Cetatea Alba Carolina este o fortificație de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea pentru a înlocui vechea fortificație a Bălgradului depășită la sfârșitul secolului al XVII-lea de dezvoltarea continuă a armelor și a tehnicilor de luptă. Având  rol de fortificație strategică menită să consolideze puterea habsburgilor în teritoriu, cetatea a căpătat și un rol de propaganda fiind bogat ornamentată cu o arhitectura surprinzătoare pentru o cetate al cărui scop principal a fost acela militar (depozit de armament și garnizoană ).
        Vizita în Cetate ne mai dezvăluie un secret: Secretul celor trei fortificații. Vom descoperii urme ale vechiului castru roman Apulum (fortificație construită de faimoasa Legiune XIII Gemina. Vatra în care găsim astăzi Cetatea Alba Carolina a găzduit Cetatea Medievala a Bălgradului în care Mihai Viteazul făcea unirea de la 1600 dar și  castrul roman ridicat de împăratul Traian și întărit cu ziduri de piatra în timpul lui Hadrian. 
        Pe parcursul unei vizite de aproximativ 90 de minute vom face o incursiune în istoria de mai bine de 2000 de ani a orașului actual Alba Iulia , vom vizita 27 dintre cele mai interesante obiective turistice și vom avea ocazia sa descoperim nu doar o cetate ci trei fortificații importante: Apulum, Bălgrad și Cetatea Alba Carolina.

Programul se poate personaliza conform cerințelor grupului cu încadrarea în intervalul de timp dorit și cu alegerea unor opțiuni în funcție de evenimente perioadei respective sau după o tema centrală. (*Tururile tematice)

 

    Programul este disponibil in limba romană, franceză, spaniolă, germană, engleză si italiană cu o programare cu minim 24 de ore înainte, ghidul  fiind la dispoziția dvs.

PROGRAMARI : +40 731 162 191

 

 

 

 

                                         

Turul Cetăţii Tematic

   

   

La cerere prezentarea poate sa se facă ținând seama de o anumita tema cu interes mai mare:

  • Turul Unirii – (Dedicat Marii Uniri)
  • Turul Bălgradului – (Turul include  clădiri și monumente istorice din perioada Cetății Bălgradului)
  • Turul spiritual – (Temple, biserici, sinagogi)
  • Turul Castrului Roman – (Obiective din Epoca Romană)
  • Turul Arhitectural – (Un tur special pentru studenții de la  arhitectură)
  • Turul comunității evreiești –  (Turul educativ în dezvoltare  ține seama de  vârsta turiștilor și de programa școlară)
  • Turul Bastioanelor ( se vor utiliza platforme electrice pentru deplasarea la cele 7 bastioane ale Cetății Alba Carolina) 
  • Traseul Celor Trei Fortificații
  • Traseul Porților
  • Tur de oraș  ( iasă din perimetrul Cetății Alba Carolina)